7/15/2017

Pirkkalan muinaismarkkinat 2017

Tänään vietettiin päivä Pirkkalan muinaismarkkinoilla. Olin nähnyt mainoksen lehdessä ja kysyin kaveriltani, että lähtisikö hän lapsensa kanssa, meidän mukaan katsomaan millainen tapahtuma on kyseessä. Meillä kävin hyvä tuuri, kun tälle päivälle tuli oikein lämmin ja aurinkoinen keli. Paikan päälle me menimme busseilla. Pirkkalan keskustasta oli järjestetty ilmaiskuljetukset Reippiin, jossa tapahtuma oli. Mielestäni tämä oli todella kiva lisä ja tapahtuman sivuillakin oli suositus ettei omilla autoilla mentäisi ja ymmärrän kyllä miksi. Parkkipaikka oli täyttynyt nopeasti ja koko tienvarsi on täynnä autoja ja välillä bussillakin oli haasteita kulkea kapealla tiellä. Mutta perille päästiin ja melkein pihaan asti.

Tapahtuma oli ilmainen ja siellä oli kyllä kaikenikäisille sopivaa ohjelmaa ja katseltavaa. Milon ehdottomia lemppareita olivat kaikki eläimet. Siellä oli mm. kaneja, possu, hevosia, kanoja ja aaseja. Aasit olivat tosi melko hyvin maastoutuneita, mutta ihmekkös tuo. Aasi oli vähän aikaa sitten saanut varsan ja piti sen hyvässä suojassa uteliailta katseilta. Lisäksi tuolla oli poniratsastusta ja Milokin pääsi kokeilemaan ensimmäistä kertaa elämässään ja eihän sitä olisi sieltä ponin selästä saanut pois! Hevoshulluus on näköjään periytyvää...

Lisäksi tutustuttiin erilaisiin näyttelyihin, lapset pääsivät tekemään omia arkeologisia kaivauksia ja löysivätkin hienot aarteet mukaansa. Ennen lähtöä päästiin myös katsomaan erilaisia taistelunäytöksiä. Paljon jäi vielä näkemättä ja tuolta olisi löytänyt vaikka mitä hienoa ostettavaa, jos kukkaronnyörit olisivat antaneet periksi.

Mutta kaiken kaikkiaan aivan ihana tapahtuma ja useampi tunti tuolla vierähti kuin siivillä. Ensi vuonna takuulla uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti