1/28/2018

2018

Tälle vuodelle päätin, että en tee mitään lupauksia vaan sen sijaan asetan tavoitteita. Lupaukset unohtuvat jo seuraavaan aamuun mennessä, mutta pienet ja saavutettavissa olevat tavoitteet toteutuvat huomattavasti todennäköisemmin.

1. Terveelliset elämäntavat
Tämä on ihan ykkösasia tänä vuonna. Olosta huomaa turhan hyvin, että liikunta on jäänyt aivan liian vähälle ja ruokavalio on mitä on. Olenkin ottanut nyt vuoden salijäsenyyden, tammikuu on sujunut ilman herkutteluita ja muutenkin ruokavalio on siistiytynyt kuin itsestään. Missään asiassa en ole ehdoton, vaan kuuntelen kroppaani, että mikä toimii ja mikä ei.

2.Koulu ja työt
Tavoitteena on valmistua tämän vuoden puolella ja saada töitä heti valmistumisen jälkeen.

3. Ruutuaika
Käytän ihan liikaa puhelinta ja konetta ja monesti illat kuluvat telkkarin ääressä. Haluan päästä tästä eroon, aikaa menee ihan liikaa näihin. Puhelimesta poistinkin jo facebookin kokonaan ja seuraava tavoite on olla käyttämättä puhelinta ollenkaan (pl.puhelut ja tärkeät viestit) lapsen hereillä ollessa. Lisäksi ruudut pois ilta yhdeksään mennessä, paitsi jos vietetään yhdessä leffailtaa. Uskon, että kun nämä saisin toteutettua niin saisin paljon paremmin muita projekteja eteenpäin ja unenlaatu paranisi.

4.Kuluttaminen ja rahankäyttö
Viime vuoden aikana olen oppinut paremmaksi rahankäyttäjäksi, mutta haluan vielä paremmin oppia säästämään ja tekemään vain järkeviä hankintoja.

5.Muuta
Haluan oppia ottamaan paremmin omaa aikaa ja nauttiakkin siitä. Tällä hetkellä huono omatunto iskee heti, kun lähden tekemään omia juttuja. Kotona tarkoitus olisi saada kaikki kemikaalit ja kosmetiikkatuotteet vaihdettua luonnonkosmetiikkaan ja täysin myrkyttömiin vaihtoehtoihin. Lisäksi haluan alkaa kierrättämään vieläkin enemmän. Muita pienempiä tavoitteita on lukea enemmän, kirjoittaa viikottain ja oppia tekemään käsitöitä paremmin.

Päätin kuitenkin, että näistä en ota sen kummempaa stressiä, vaan tarkoitus on nauttia elämästä ilman stressiä ja toteuttaa unelmia, ettei ne jää pelkiksi unelmiksi :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti