6/14/2016

Pestohyrrät

Viime aikoinoina on ruennut taas leipomishommat kiinnostamaan. Niissä on tosin haasteena vauva, joka ei viihdy hetkeäkään yksin ja nukkuu päiväunia todella huonosti. Tästä syystä olen yrittänyt etsiä reseptejä ja ohjeita, jotka ovat joko nopeita tehdä tai ei mene pilalle, jos tekovaiheessa tuleekin pieniä taukoja.

Pestohyrrät on suhteellisen nopea ja helppo tehdä ja meillä ainakin kaksi pellillistä hävisi kahdessa päivässä.



Taikina:

Tällä ohjeella tuli 18kpl

½ litraa maitoa
50g hiiva
Ripaus suolaa
2 rkl siirappia
n.3dl kaurahiutaleita
10dl -> vehnäjauhoja

Täyte

1prk pestoa
1pss juustoraastetta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva joukkoon. Sen jälkeen lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Sen jälkeen vehnäjauhoja niin paljon, että taikina on tasaista ja irtoaa hyvin kulhosta. Kohota vähintään kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina kahdeksi suorakulman muotoiseksi levyksi, levitä pesto ja juustoraaste tasaisesti. Rullaa levyt ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Paista uunissa 200 asteessa, noin 15-20min.

Ohjetta on helppo muunnella ja kokeilla erilaisia täyteyhdistelmiä. Mies pyysi jo, että seuraavaan poikien iltaan pitää tehdä heille sinihomejuustotäytteellä olevia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti